NFT's zijn een blijvertje als digitale contracten voor iedereen
Over de aflevering
Non-fungible tokens, oftewel NFT’s, werden eerder dit jaar opeens bekend bij het grote publiek. Door een digitaal kunstwerk van artiest Beeple bijvoorbeeld, dat in maart voor 69 miljoen dollar verkocht werd. Of de eerste tweet van Twitter-oprichter van Jack Dorsey, voor 2,9 miljoen.
Voor de duidelijkheid: dat kunstwerk en die tweet zélf werden niet verkocht, maar het eigendomsrecht erop. Want dát is wat NFT’s regelen.
Microsoft en TikTok
Zo zijn ze ook toe te passen op zaken als tickets, digitale kleding en zelfs officiële documenten zoals diploma’s. Zelfs gerenommeerde techgiganten als Microsoft ByteDance (bekend van TikTok) bieden nu NFT’s aan. Toch doen critici ze nog stééds graag af als een sluw staaltje oplichting.

Dus, hoe moeten wíj er met z’n allen dan naar kijken? Dat bespreken we met twee kenners: Huibert-Jan van Roest, mede-eigenaar van DutchNFTdrops.com en Bert Slagter, analyst van de digitale nieuwsbrief Bitcoin Alpha.
BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).