Een verbod op gepersonaliseerde advertenties

Digitaal1 dec 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De nieuwe regels die techbedrijven in Europa opgelegd krijgen gaan niet ver genoeg, vinden Europese privacytoezichthouders. Het gaat om de nieuwe wetten DMA en DSA, die mogelijk strijdig zouden zijn met de bekende privacywet AVG. Wat zijn de gevolgen van een eventueel verbod op persoonlijke advertenties? En is dit überhaupt haalbaar?

Dat bespreken we met Jasper Bakker, ICT-journalist bij AG Connect.

Fairphone

Het Amsterdamse bedrijf Fairphone komt met zijn duurzame Fairphone 4 opnieuw een stap dichter in de buurt van Apple en Samsung. Inmiddels kunnen we de telefoon beoordelen als een midrange-toestel met een (nog) heel stevig prijskaartje.

De Fairphone brengt een hoop voordelen met zich mee die niet direct zijn uit te drukken in pixels, rekenkracht of opslagruimte. De telefoon is duurzaam geproduceerd, makkelijk repareerbaar en Fairphone blijft zijn oude toestellen ook nog eens lang ondersteunen. Zo krijgt de Fairphone 2 uit 2015 dit jaar nog support.

Daarvoor te gast is Friso Weijers, mobile-expert bij Tweakers.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).


Mede mogelijk gemaakt door