Het quantum internet komt eraan!

Digitaal8 dec 202122 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het quantum internet komt eraan! Althans, dat zeggen onderzoekers van QuTech aan de TU Delft. Met de pas onthulde ‘Quantum Network Explorer’ kan iedere belangstellende experimenteren met het nieuwe quantum internet. Gebruikers kunnen rondkijken bij een aantal apps en zelf aan de slag gaan met het programmeren voor een quantum internet.  

Maar hoe werkt dat quantum internet eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker: wat hebben we er straks aan? En hebben we over een paar decennia allemaal een eigen quantum computer in huis? 

Te gast is Bart van der Vecht, onderzoeker bij QuTech aan de TU Delft.

Het einde van big tech?
De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) heeft na anderhalf jaar onderzoek beslist dat het toenmalige Facebook gifjes-platform Giphy niet had mogen overnemen. Meta moet het bedrijf dus weer verkopen. Een pijnlijke tik voor de techreus.

Toch is Giphy niet het allergrootste bedrijf. In het verleden nam Facebook platforms als Instagram en WhatsApp zonder slag of stoot over. Gaat dat nu veranderen? En nemen we daarbij afscheid van de term 'big tech'? Het lijkt er in ieder geval op dat de toezichthouders wakker zijn en mogelijk aan een inhaalslag zijn begonnen.

 
Dat bespreken we met gast Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van The Next Web.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).


Mede mogelijk gemaakt door