Meer online spioneren voor onze veiligheid? Maar wel met beter toezicht

Digitaal9 mrt 202244 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

We bespreken de wens van onze veiligheidsdiensten, die ook een meerderheid in de Tweede Kamer achter zich hebben waar het gaat om het aanpassen van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017: de WIV, ook wel de ‘sleepnet-wet’ genoemd.

Dat doen we met Bart Jacobs, hoogleraar Security, privacy en identity aan de Radboud Universiteit, en Kees Verhoeven, IT-ondernemer en voormalig Kamerlid voor D66.

Steun voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne duurt alweer twee weken. Hoe moet je daarmee omgaan, als je een succesvol tech-ondernemer bent met een serieuze afdeling in dat land? Dat is het verhaal van onze co-host: Taco Potze, CEO van online platform ontwikkelaar Open Social.

Via de website twentevooroekraine.nl zamelt hij spullen en andere middelen in waaraan de Oekraïners echt behoefte hebben én wordt het transport goed geregeld.

Elden Ring

BNR's techredacteur Joe van Burik demonstreert en beschouwt een gloednieuwe game, die zowel één van de best beoordeelde, als ook één van de de meest ontoegankelijke aller tijden genoemd mag worden: Elden Ring.


Mede mogelijk gemaakt door