Wat moeten we met gezichtsherkenning in Europa - vooral nu in Oekraïne?

Digitaal16 mrt 202242 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Clearview AI is een Amerikaans bedrijf en vooral de manier waarop foto's aan de gezichtendatabase worden toegevoegd, staat nogal ter discussie. Om hier helder naar te kijken, praten we met Jeroen van Rest, consultant Security, Sensors & Privacy bij TNO.

Digitale verkiezingszaken

Ook tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen stemmen we weliswaar nog niet digitaal.  Dat gaat, ondanks jarenlange gesprekken over stemcomputers, nog altijd met het rode potlood.

Toch zijn er genoeg redenen om het ook in BNR Digitaal over deze verkiezingen te hebben. Dat doen we dus, met co-host Jasper Bakker van AG Connect.

Kun je nou gokken in FIFA?

In 'Laat mij maar even' beschouwt BNR-presentator Kees Dorresteijn de 'lootboxen' in de FIFA-voetbalgames van Electronic Arts. De Raad van State bepaalde onlangs dat de Kansspelautoriteit die uitgever ten onrechte een dwangsom oplegde.

Online consumentenbescherming

De Tweede Kamer stemde onlangs in met een modernisering van onze consumentenbescherming. Daarbij gaat consumentenbescherming ook gelden voor gratis online diensten. Maar wat verandert er precies? En hoe gaat ons dat helpen?

Die vragen stellen we aan Gerard Spierenburg, woordvoerder digitaal en privacy bij de Consumentenbond, evenals tech-jurist Menno Weij van BDO Legal.


Mede mogelijk gemaakt door