Onze geheime diensten willen wél dat Meta-datacenter in Zeewolde

Digitaal23 mrt 202239 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Zijn er überhaupt voordelen als de bouw van het veelbesproken datacentrum in Zeewolde worden doorgezet? Dat bespreken we met Simon Hania van stichting NLNet, tevens onze co-host in deze aflevering van BNR Digitaal.

ANP

Hoewel de ‘normen en waarden’ van het internet soms anders doen vermoeden, mag je foto's waarop auteursrecht berust niet zomaar overal gebruiken. Het Algemeen Nederlands Persbureau, oftewel ANP, maakt daarom gebruik van een Belgische instantie – Permission Machine – om illegaal gebruik op te sporen en direct te beboeten.

Hans de Zwart, bestuurslid van het Racism and Technology Center, ondervond dat zelf. We spreken met hem én Edouard van Arem, manager foto bij ANP.

Drones voor Oekraïne

Niet alleen militaire, maar juist ook ‘hobbydrones’ komen nu ook goed van pas in Oekraïne, in de strijd tegen de Russische invasie. Dus worden ze ingezameld, ook in ons land, door mensen met de juiste connecties.

Dat vertelt Mathieu de Bruin, een vastgoedprofessional die zich inzet voor zo'n inzamelactie.

Elon Musk

In 'Laat mij maar even' mag BNR's Connor Clerx, ook bekend van de Tech Update en de Schaal van Hebben, zijn haat uitspreken over Elon Musk - mét positieve kanttekeningen.


Mede mogelijk gemaakt door