Oorlog tussen streamers gaat nieuwe fase in

Digitaal1 jun 202243 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De concurrentiestrijd tussen Netflix, Disney+ en al die andere streamingdiensten bereikt nieuwe hoogtepunten. Afgelopen weekend verbraken de nieuwe series Stranger Things (Netflix) en Obi-Wan Kenobi (Disney+) allebei records. Ondertussen werken Amazon Prime en HBO Max aan hun eigen potentiële blockbusters. Wie wint de streamingstrijd?

Dat bespreken we met Thijs Schrik, serie-recensent bij NRC.

CSIRTHet internet wordt voornamelijk veiliggehouden door  vrijwilligers, zoals die van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure. De Nederlanders hebben nu een internationale tak opgezet: CSIRT.GLOBAL. Waarom is dat juist nu zo hard nodig? Voorzitter Eward Driehuis is te gast en co-host van deze uitzending.'Teleportatie' via quantumHet is onderzoekers van QuTech uit Delft gelukt om informatie te 'teleporteren' binnen een netwerk van drie quantum computers. Om over deze wereldprimeur te vertellen is Hans Beukers te gast. Hij is één van de onderzoekers bij QuTech.

En BNR-collega Stijn Goossens dook in de wereld van speech-to-text-technologie voor het schrijven van zijn scriptie. Hoe staat het ervoor met deze technologie? En hoe goed valt een uitzending van BNR Digitaal te transcriberen?

Meer podcasts over tech en games? Luister dan naar de Tech Update, de Technoloog en All in the Game.


Mede mogelijk gemaakt door