Leer je gamende kind begrijpen dankzij deze onderzoekers

Digitaal29 jun 202241 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ondanks negatieve stigma's kunnen games tal van positieve effecten hebben op de ontwikkeling van kinderen. Dat is de overtuiging van onderzoekers aan het Games for Emotional and Mental Health (GEMH) Lab. Welke games hebben bij uitstek een positief effect op kinderen? En hoe ga je om met - of, nog beter, voorkom je - mogelijke verslaving?

Dat bespreken we met Hanneke Scholten en Nastasia Griffioen van GEMH Lab. Zij organiseren zaterdag 2 juli de (gratis toegankelijke) GEMH Game Gallery in Utrecht.

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Minister Kuipers van Volksgezondheid is enthousiast over het inzetten van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving voor alle Nederlanders. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer. Toch zijn er nog veel beren op de weg, ziet ICT-journalist van AG Connect en onze co-host Jasper Bakker.

TSMC slaat Europa over

Slecht nieuws voor de Europese Unie. De grote European Chips Act is er niet in geslaagd om chipgigant TSMC naar ons continent te lokken. De Taiwanese fabrikant ziet teveel beren op de weg en houdt het (voorlopig) liever bij Azië. Wel zet het bedrijf belangrijke stappen in het oplossen van het chiptekort, door meer fabrieken bij te bouwen die oudere chips kunnen leveren. Dat bespreken we met Tomas Hochstenbach van Tweakers.

Nothing Smartphone (1)

Met collega Stijn Goossens kijken we naar de plannen van het relatief nieuwe bedrijf Nothing, eerder bekend van de Nothing Ear (1)-oordopjes. Nu werkt Nothing aan een smartphone, die een aantal opmerkelijke features heeft.

Meer podcasts over tech? Luister dan naar de Tech Update, de Technoloog, Eyeopeners en All in the Game.


Mede mogelijk gemaakt door