Toezicht op spionage verzwakt, algoritmes tegen opzeggen en 'ontbijt bij TikTok'

Digitaal14 sep 202243 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een nieuw wetsvoorstel dreigt onze inlichtingendiensten veel meer macht te geven, terwijl het toezicht wordt afgezwakt. Een belangrijke toezichthouder is zeer ontevreden met het nieuwe voorstel en heeft daarom ontslag genomen. Wat verandert er concreet? En moeten we ons zorgen maken?

Daarover spreken we met die opgestapte toezichthouder bij de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden(TIB), Bert Hubert.

Apple en e-sim

Vaste co-host Ben van der Burg is terug van vakantie en maakte daar uitgebreid gebruik van E-sim? Hoe goed je telefoon zonder ouderwets simkaartje? En waarom zet uitgerekend Apple vol in op deze techniek?

Een oplossing voor opzeggingen

We hebben steeds meer online-abonnementen. Dat is lekker makkelijk, maar kost ook een hoop geld. En, met méér abonnementen zijn we wellicht ook sneller geneigd er bepaalde weer op te zegen. Om aanbieders inzicht te geven in de motivatie van opzeggers, is het Amsterdamse Churned in het leven geroepen. Hoe kan je meer klanten behouden met hulp van machine learning?

Dat vragen we aan Michiel Doornenbal, mede-oprichter van Churned

TikTok, (g)een app voor kinderen?

BNR-collega Mats Akkerman ging voor 'De Zoekopdracht' op bezoek bij TikTok. De Chinese app hield namelijk een ontbijt-sessie in Amsterdam, bijvoorbeeld om uitleg te geven over hun beleid rond jonge gebruikers. Wat doet de app concreet voor de veiligheid van kinderen? En hoe zit het toch met dat enorm verslavende algoritme?

Meer podcasts over tech? Luister dan naar All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door