Twitter onder loep van toezichthouders, het verdienmodel van BeReal en overheids-drones

Digitaal16 nov 202242 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Twitter raakt onder de kersverse topman Elon Musk mogelijk verder in de problemen. Na het opstappen van een aantal kopstukken rond compliance en privacy hebben toezichthouders in Europa en Amerika het vizier nog maar eens extra afgesteld op de blauwe vogel. En hoe moet dat straks als Twitter een betaalplatform moet worden?

Dat bespreken we Bert Hubert, onafhankelijk tech-expert.

Drones als hulpmiddel van de NVWA

De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit zet drones in om hun werk gemakkelijker, efficiënter en beter te maken. Met allerlei technieken worden bossen, gewassen en plassen in beeld gebracht om zo beter toezicht te kunnen houden.

Hoe dat werkt, vragen we aan Rob Broekman, verantwoordelijk voor de inzet van drones bij de NVWA.

Hoe gaat BeReal geld verdienen?

De Franse app BeReal won het afgelopen jaar sterk aan populariteit, vooral onder jongeren. Wat opvalt is de totale afwezigheid van reclame, een veelgebruikt verdienmodel voor gratis apps. Waar haalt BeReal zijn geld vandaan? En hoe willen zijn in de toekomst nog meer geld gaan verdienen?

Met die 'zoekopdracht' ging BNR-redacteur Mats Akkerman aan de slag.

Stokkende streamers

Na tal van techgrootheden moet nu ook Disney de broekriem aantrekken. Sowieso hebben streamingplatforms het lastig om veel nieuwe abonnees te blijven aantrekken, terwijl de kosten blijven stijgen. Is er nog perspectief, door bijvoorbeeld meer live sport uit te zenden?

Dat bespreken we (kort) in de opening.

Meer podcasts over tech? Luister dan naar All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door