Vooruitblik 2023: zo wordt AI nóg slimmer en tech-regelgeving strenger

Digitaal4 jan 202349 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In de eerste aflevering van BNR Digitaal in 2023 kijken we vooruit naar de belangrijkste onderwerpen die ons dit jaar gaan bezighouden. Kunstmatige intelligentie gaat een nog dominantere rol spelen en nieuwe regels leggen de grootste techbedrijven verder aan banden.

Want welke impact hebben de DMA en DSA, allebei pas 'echt' van kracht in 2024 nu al op techbedrijven in Europa? Ondertussen zit Nederland zelf ook niet stil, want een algoritmetoezichthouder wordt ondergebracht bij de toch al drukke Autoriteit Persoonsgegevens. En moet ons land dan ook niet aan de slag met een (gedeeltelijk) verod op TikTok, zoals in de VS?

Allemaal vragen voor Lisette Meij, tech-juriste en directeur van Privacy Verified.

AI in 2023Verschillende AI-toepassingen zijn in 2022 definitief doorgebroken bij de 'gewone' gebruiker. De mooiste plaatjes en teksten genereren met respectievelijk Midjourney en ChatGPT is geen toekomstmuziek meer. Ook op andere gebieden, zoals in de natuurwetenschap en op de weg, lijkt de innovatie te versnellen. Hoe ziet 2023 eruit? En wat als we verschillende algoritmen met elkaar combineren?

Dat bespreken we met Tijmen Blankevoort, director of engineering deep learning bij Qualcomm.

Meer podcasts over tech? Luister dan naar All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door