Is met GPT-4 de nieuwe AI-revolutie nu al hier?

Digitaal15 mrt 202342 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het nieuwe taalmodel achter ChatGPT, GPT-4, is sinds dinsdagavond live. Het model belooft slimmer en sneller te zijn dan zijn voorganger en kan bovendien plaatjes omschrijven en van context voorzien. Welke gevolgen gaat de introductie van dit nieuwe taalmodel hebben? En wat zijn de toepassingen die nu écht mogelijk zijn?

Dat hoor je van Tijmen Blankevoort, director of deep learning engineering bij Qualcomm.

AI en de verkiezingen

Verkiezingen anno 2023 zijn niet compleet zonder een AI-toepassing. En die is er! Met Openverkiezingen(.nl) kan je zelf stellingen invoeren, waarna taalmodel ChatGPT de verkiezingsprogramma's van vrijwel alle partijen voor je analyseert en met een antwoord komt. Een stuk flexibeler dan een stemwijzer dus. Maar hoe werkt dat precies? En wat kunnen we bij toekomstige verkiezingen verwachten?

We praten met Floris Hoogenboom, initiatiefnemer van Openverkiezingen.

Paniek in de Amerikaanse techsector

Het failliet van Silicon Valley Bank zorgde afgelopen weekend voor een golf van angst door de techwereld en de aandelenmarkten. Wat bleek: een groot deel van de Amerikaanse techsector was klant bij de bank en plots kwam er geen geld meer uit de muur. Inmiddels krijgen slachtoffers hun geld terug, maar het vertrouwen in SVB is weg. Wat voor gevolgen heeft dat voor startups wereldwijd?

Dat bespreken we met Mark van Kampen, sectorspecialist voor tech bij de Rabobank.

Meer podcasts over tech? Luister dan naar Nexus, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door