Hoe de media-dystopie van Succession langzaam realiteit wordt

Digitaal31 mei 202345 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Sommige experts durven Succession, het mediadrama van HBO (en nu dus MAX), de beste serie aller tijden te noemen. En daar is wat voor te zeggen. Het vierde seizoen krijgt lyrische beoordelingen en stort mening seriefan in een zwart gat. Welke parallellen heeft Succession met de echte (tech)wereld? En wat doet het succes voor dat veelbesproken streamingplatform; MAX?

Dat vragen we aan Thijs Schrik, serie-recensent bij NRC en Sanne Kanis, tech-ondernemer.

Innovatie in de TV-wereld

Philips was ooit een belangrijke speler op de TV-markt. Inmiddels doet het bedrijf uit Eindhoven niets meer met TV, maar heeft het de licentie voor zijn merknaam verkocht aan de TPV Groep. En nu, zo'n 10 jaar later, gaat TP Vision met zijn Ambilight TV's voor het allergrootste publiek. Het Taiwenees-Nederlandse bedrijf is namelijk shirtsponsor van het grote FC Barcelona. Welke impact heeft dat op het bedrijf? En hoe zit het met de innovaties in die toch al oude TV-wereld? 

Dat zijn vragen voor Martijn Smelt, CMO bij TP Vision

Technologie tegen beroertes

Bij een beroerte is iedere minuut cruciaal, leert de wetenschap ons. Nicolab, een bedrijf dat voortkwam uit het Amsterdam UMC, zet technologie in om diagnose en behandeling sneller te laten verlopen. En ja: ook zij gebruiken AI, maar er is meer.

Hoe dat in zijn werk gaat, hoor je van Philip Bos, CCO bij Nicolab.

Meer podcasts over tech? Luister dan naar Nexus, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door