Opinie | Amerika groeit, maar vertrouwen is nog altijd ver te zoeken

Kees de Kort2 nov 20207 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

'Het tweede kwartaal was natuurlijk ongelofelijk slecht. Dan is het niet zo moeilijk om het beter te doen. De Amerikaanse regering heeft ongelofelijk veel geld over de economie gestrooid', legt Kees de Kort uit. Toch staat er vergeleken met een jaar geleden nog altijd een klein minnetje op de borden.

Luister ook | Opinie | Fantastisch derde kwartaal, maar groei vertraagt weer

Weinig vertrouwen

Desondanks is er nog altijd weinig vertrouwen in de economie. 'De steunmaatregelen lopen bijna af en de mensen bij de FED geloven nog niet dat de economie weer op eigen benen kan staan.' Datzelfde zie je terug bij de consumenten. 'Consumenten worden positiever, maar het consumentenvertrouwen is nog steeds niet op het oude niveau.' Daar komt nog eens bij dat nog altijd 23 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering krijgen.

De Kort ging ook nog in op cijfers vanuit Japan. De Bank of Japan voorspelt een krimp van zes procent, en de inkoopmanagers worden steeds somberder. Iets waar De Kort niet van opkijkt.

Luister ook | Opinie | De angst is niet lokaal, maar nationaal

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.