#14 'Extreem-rechts is net als Joop Zoetemelk: de eeuwige tweede'

Europa Podcast10 jun 202151 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat bespreken we met Jeroen Reygaert, buitenlandredacteur voor VRT NWS. Naast zijn thuisland volgt hij ook de politiek in de Belgische buurlanden, waaronder Nederland, op de voet. Na wederom een tweede plek voor de AfD in Saksen-Anhalt en een mogelijk spannende presidentiële strijd tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen een vraag die wij aan hem voorleggen.

Straatsburxit

Ook een gesprek met Europarlementariër Lara Wolters. Eén van de initiatiefnemers achter de toekomstig ondergang van de pendeldienst Brussel-Straatsburg. Slecht voor de portemonnee, het milieu en de energie van alles en iedereen, stelt Wolters. Nu er voor eerst sinds de start van de coronapandemie weer een fysieke vergadering in Straatsburg is belegd, doet zij weer een pleidooi voor minder verhuiscircussen.

Het is een week waarin...

...Europa zich klaarmaakt voor de komst van Joe Biden, het Noord-Ierland-protocol tot een lichte mea culpa bij Brexit-minister David Frost leidt en ontslagen KLM-medewerkers steun uit Europese fondsen krijgen.

De veertiende Europa Podcast

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen.

Niet høken, maar hödn!

Daarnaast: een wekelijkse update van De Ranglijst (jawel, prikkies!) en hebben we weer.....muziek! Ooit bedacht door Stefan de Vries in een eerder BNR-tijdperk en nu weer uit de archieven geplukt: een willekeurige nummer 1 in Europa. Zijn er nog pareltjes à la Dragostea Din Tei die wij onze oortjes niet mogen onthouden?

Deze week gaan we voor couleur locale naar Oostenrijk, met een hit in het Oostenrijks / Beiers. Al weten we nog steeds niet wat hödn betekent...

De hele playlist beluisteren? Check onze Spotify!

Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, de Apple en Spotify