#23: Zomerinterview met Caroline de Gruyter

Europa Podcast11 aug '21 19:251 uur 25 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Gruyter, die ook voor onder meer De Standaard, Foreign Policy en EUObserver schrijft, keert binnenkort weer terug naar haar oude standplaats Brussel, voor de derde keer. Ten tijde van het gesprek zit ze tussen de verhuisdozen in Oslo. Eerder woonde ze ook in onder meer Oostenrijk en Zwitserland.

Geert Jan is net terug uit Wenen en is benieuwd naar de rol die Oostenrijk momenteel binnen de Europese Unie heeft. Oostenrijk was immers aanvoerder van het Habsburgse Rijk, de Centraal-Europese grootmacht van weleer waar De Gruyter onderzoek naar deed voor haar recente boek. Over de manier waarop Wenen momenteel diplomatie bedrijft en macht dénkt te kunnen uitoefenen, is De Gruyter niet te spreken.

Collega-eurocommissaris Stefan de Vries geniet nog steeds van zijn vakantie.

De drieëntwintigste Europa Podcast

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek ook wekelijks aandacht voor de Europese vaccinatiestrijd én muziek van ons continent. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.

Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, de Apple en Spotify