#28 Borstklopperij door Von der Leyen tijdens de State of the Union

Europa Podcast15 sep 202144 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een van de belangrijkste thema's tijdens Von der Leyens toespraak was de aanpak van corona. Af en toe leek het wel alsof we al uit de pandemie waren. Maar, volgens Bas Eickhout was dit allemaal een beetje te “self-congratulatory”. Ook ging het ineens over een zogenaamde European Health Union. Nienke van Heukelingen denkt ook dat het goed is om op een aantal zaken de centrale regie te pakken, als het gaat om het bestrijden van de pandemie waar we in zitten.

Verder praten we over wat er nodig is om de klimaatdoelstellingen te halen, het uitblijven van concrete woorden over Afghanistan en migratie en wat wil Von der Leyen toch met die jongeren in Europa?

Tenslotte geeft Lars Duursma van Debatrix nog wat tips over hoe zo'n speech de volgende keer nóg beter kan.

Ranking Der Kanzler

Onze tijdelijke nieuwe rubriek 'Ranking Der Kanzler' is tegelijkertijd een Bondsdag-Barometer. Hoe spannend is het bij Oosterburen, met nog ruim 1,5 week te gaan tot de Duitse verkiezingsdag is aangebroken?

De achtentwintigste Europa Podcast

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek ook wekelijks aandacht voor muziek van ons continent. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash (hoewel één van onze gasten daar anders over denkt) kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.

Image
(BNR)