Voorkom dat jij de zwakste plek bent in de cybersecurity van je bedrijf

Eyeopeners6 jan 202223 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Cyberaanvallen zijn tegenwoordig bijna dagelijks nieuws. Bedrijven gehackt, een groot lek in belangrijke software of duizenden gegevens van klanten die op straat liggen. De online beveiliging van bedrijven heeft hoge prioriteit, maar een van de grootste zwakke plekken zit bij de werknemers. Hoe zorg je voor meer bewustzijn van de cyberrisico's binnen je bedrijf, zijn verplichte cybersecurity e-learnings echt de enige oplossing?

In deze aflevering van BNR Eyeopeners kijken we kritisch naar onszelf. Is BNR, en daarmee FD Mediagroep, wel voldoende bezig met het cybersecuritybewustzijn van haar eigen medewerkers? Waarom is dat zo belangrijk en wat zijn de valkuilen?

Te gast in deze uitzending:

  • Dennis de Geus, hoofd cybersecurity bij Capgemini. In het cybersecurity experience center van Capgemini kan c-level management van een bedrijf ervaren wat de gevolgen van een cyberaanval zijn op alle niveaus van een bedrijf.
  • Jelle Wieringa, cybersecurity advocate bij KnowBe4. KnowBe4 helpt bedrijven aan de juiste tools om medewerkers te trainen in het herkennen van phishingpogingen en andere manieren waarop cyberaanvallen kunnen plaatsvinden.
  • Ralph van Os, Chief Information Security Officer (CISO) bij FD Mediagroep. Hij is verantwoordelijk voor het informatiebeveiligingsbeleid. De CISO heeft een sleutelrol als het gaat om cyberveiligheid en het in kaart brengen van de risico’s binnen een bedrijf.

 

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

 

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio