Is dit de revolutie van vergaderen?

Eyeopeners13 jan 202225 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het internet zoals we dat nu kennen zou er in de nabije toekomst behoorlijk anders uit kunnen gaan zien. Als het aan Meta-topman Mark Zuckerberg ligt kunnen we binnenkort met een 3D-avatar van onszelf in een digitale wereld, genaamd 'Metaverse', doen en laten wat we willen. Samenkomen met vrienden in virtuele cocktailbar, virtueel kleding shoppen van Nike en Adidas of een digitaal museum bezoeken. Alles is mogelijk in de Metaverse. Maar wat betekent dat voor de zakelijke markt?

Microsoft heeft daar al over nagedacht en ziet kansen met vergaderingen in de Metaverse. Waarom is dat beter dan via Teams achter je laptop? Welke mogelijkheden biedt zo’n Metaverse en hoe ziet zo’n virtuele bijeenkomst er dan uit? In deze aflevering van BNR Eyeopeners onderzoeken we de toekomst van vergaderen in de Metaverse. Bovendien bezoeken we een virtuele campus die vergaderingen en evenementen nu al een nieuwe draai geven.

 

Te gast in deze aflevering:

  • Tim Hermans, Chief Story Telling bij Recreate. Hij helpt andere bedrijven om virtual, augmented of mixed reality toe te passen als oplossing voor verschillende problemen.
  • Dieter Möckelmann, medeoprichter van GoMeet. Dit virtuele platform helpt scholen en bedrijven om digitale bijeenkomsten en evenementen te organiseren in een 3D-omgeving. GoMeet wil virtuele ontmoetingen weer spontaan maken.
  • Rob de Haas, vergaderexpert. Hij bespreekt de basiselementen voor een goede vergadering. Volgens Rob brengen nieuwe technologieën zowel kansen als gevaren mee voor de kwaliteit van vergaderbijeenkomsten.

Video GoMeet Campus

Benieuwd hoe de GoMeet Campus eruitziet die we in de podcast bespreken? Je ziet het in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=GgtRZqmY6Pw

 

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

 

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio