Deze tech maakt je werkdag op kantoor een stuk aangenamer

Eyeopeners9 jun 202230 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

We werken weer wat meer op kantoor, maar na 2 jaar corona is hybride werken ook een blijvertje. Kunnen we met technologie zorgen dat het hybride werken optimaal geregeld is en wat wordt de rol van het nieuwe, high-tech, kantoor? 

In deze aflevering van BNR Eyeopeners bespreken we hoe de kantoren van de toekomst eruit zien en hoe zij het nieuwe werken kunnen vormgeven. Wat zijn de behoeftes van mensen en welke problemen kunnen worden opgelost met de technologie die nu al beschikbaar is?

In deze aflevering zijn te gast:

  • Ruud van der Sman, Senior Smart Solutions Manager bij EDGE Technologies. De kantoorpanden van EDGE zijn misschien wel de slimste kantoren van dit moment. Ruud vertelt welke technologische snufjes in het gebouw daarvoor zorgen en waarom zowel het werken als welzijn van de mensen in het slimme kantoor centraal staan.
  • Debby Jannink, adviseur bij PwC op het gebied van mens & organisatie. Debby ziet veel veranderingen in de manier van werken na corona. Wat wordt de nieuwe balans tussen thuiswerken en op kantoor werken?
  • Sander Schutte, CEO van Mapiq. De software van Mapiq regelt je parkeerplek, werkplek, meetings en andere zaken voor je als je een dagje naar kantoor komt. Is Mapiq de ideale personal assistant of is er meer nodig om je werkdag zo optimaal mogelijk te maken?

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens