De fysieke retail gaat een grote verandering tegemoet

Eyeopeners23 jun 202228 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Her en der poppen kassaloze winkels op, maar is die technologie echt al klaar voor de grote schaal? Er is in ieder geval een hoop innovatie gaande om de fysieke winkels leuker, efficiënter en intelligenter te maken.

In deze aflevering nemen we die innovaties onder de loep. Wat doet de robot die 's nachts autonoom door de winkels van Decathlon rijdt? En hoe kunnen winkels data van hun klanten inzetten voor de verbetering van de winkellogistiek? 

Te gast in deze uitzending:

  • Jan Kazen, VP consumer products en retail bij Capgemini. Jan helpt met zijn team detailbedrijven bij de digitalisering en innovatie op het gebied van slimme technologieën. Hoe gaat het de digitale transformatie van de fysieke winkels?
  • Kai Janssen, Retail leader bij Decathlon Nederland. Kai overziet de doorontwikkelingen van de grote Decathlon winkels in Nederland. Hoe houd je al die artikelen op de juiste voorraad en wat is volgens Kai de toekomst voor de Decathlon-winkel?
  • Laurens de Kleinemede-oprichter van Wundermart, de personeelloze winkel die zichzelf vestigt in hotels, kantoren en op andere openbare plekken. Wundermart gebruikt data om haar winkels van een afstand op en top in orde te houden. Wat is het geheim?

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens