Welke innovaties zullen de festivals voorgoed veranderen?

Eyeopeners7 jul 202235 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De festivalzomer is na een gat van twee jaar eindelijk weer in volle gang. Welke innovaties zijn essentieel om als festival voldoende bezoekers te blijven trekken? De digitalisering van festivals kan de komende jaren voor een grote verandering zorgen wat betreft de festivalbeleving. 

In deze aflevering van BNR Eyeopeners bespreken we de impact van een goede festival-app en hoe deze kan zorgen voor een betere ervaring voor bezoekers. Wat ziet een festival als Lowlands in het gebruik van bezoekersdata voor de verbetering van het festival en welke innovaties zullen de komende jaren op Lowlands een grotere rol gaan spelen?

In deze aflevering zijn te gast:

  • Eric van Eerdenburg, festivaldirecteur van Lowlands. Eric bespreekt waarom Lowlands niet zo staat te springen voor het verzamelen van data en wanneer Lowlands-bezoekers eindelijk niet meer met muntjes hoeven te betalen.
  • Denis Doeland, adviseur en blogger op het gebied van digitalisering van evenementen. Denis heeft het over het belang van data en welke festivals nou echt pionieren op het gebied van technologische innovatie.
  • Robin van den Bergh, managing director bij Appmiral, onderdeel van CM.com. Appmiral maakt festival-apps voor honderden festivals in binnen en buitenland. Denk aan Pinkpop, Tomorrowland en ook de F1 Grand Prix van Zandvoort. Wat kan een festival-app doen voor de beleving van de bezoeker?

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens