Dit moet je weten voordat je de auto parkeert

Eyeopeners1 sep 202226 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ons parkeergedrag moet op de schop, maar hoe zal het parkeren er in de toekomst uit gaan zien? Een belangrijke rol ligt bij de gemeentes en bij parkeergarages. Als we de auto van de straat willen hebben, moeten nieuwe parkeergelegenheden een voordelig alternatief zijn. 

In deze aflevering van BNR Eyeopeners kijken we naar de innovatieslag die gedaan wordt op het gebied van parkeeraanbod in de stad. Hoe ziet de parkeergarage van de toekomst eruit en wat zijn de effectieve manieren om parkeergedrag te veranderen. 

In deze aflevering zijn te gast:

  • Theo Thuis, managing director innovation bij Q-park International. Theo heeft het over de vernieuwingen die Q-park aanbrengt om haar parkeergarages future proof te maken. Hoe ziet de parkeergarage van de toekomst eruit? 
  • Susan Vermeulen, (data-)onderzoeker op het gebied van stadsmobiliteit bij Erasmus Centre for Urban Port & Transport Economics. Susan doet onderzoek naar de verschillende manieren waarop parkeergedrag beïnvloed kan worden en hoe dit impact heeft op de mobiliteit in de stad. 
  • Rutger Schuur, chief investment officer bij ParkBee. Parkeren kan volgens ParkBee een stuk efficiënter en voordeliger als er gebruik wordt gemaakt van de overgebleven parkeerruimte in private garages. Volgens Rutger spelen data en technologie een belangrijke rol in het aanbieden van de beste parkeeropties. 

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens