Creativiteit krijgt een nieuwe identiteit - wat betekent AI voor designers?

Eyeopeners22 dec 2022Seizoen 2, Aflevering 1735 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Er gaat geen dag voorbij zonder een nieuwe AI-toepassing tegenwoordig. Een van de grootste ontwikkelingen zit in de creatieve sector. Ontwerpers, schrijvers, journalisten en kunstenaars zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden door de komst van AI.

In deze speciale aflevering van BNR Eyeopeners spreken we met twee gasten over de impact van kunstmatige intelligentie op creativiteit. Gaat AI ons helpen om nieuwe vormen van creativiteit te vinden en hoe zorgen we voor een goed beleid voor AI-gebruik en copyright? 

In deze aflevering zijn te gast:

  • Laurens Vreekamp, journalist en schrijver van het boek 'The Art Of AI'. Laurens heeft zich volledig ondergedompeld in de diverse ontwikkelingen op het gebied van AI in de creatieve sector. Wat kan er al en wat hebben we eraan?
  • Nadia Piet, designer en oprichter van de community AIxDesign. Nadia werkt zelf met AI in haar designwerk, maar organiseert ook evenementen om anderen te inspireren over het gebruik van AI in design. Hoe gaat kunstmatige intelligentie de methode van designers veranderen?

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens