Dit zijn volgens experts de innovaties van 2023

Eyeopeners5 jan 2023Seizoen 3, Aflevering 144 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nieuw jaar, nieuwe innovaties! Wat worden de eyeopeners van 2023 en welke technologische ontwikkelingen zullen ons gaan verrassen dit jaar? We kijken vooruit met de vertrouwde experts uit eerdere afleveringen.

In deze aflevering van BNR Eyeopeners bespreken we welke technologische innovaties impact gaan hebben in specifieke sectoren. Hoe zal de energietransitie verder vormgegeven worden? Wat gaan AI ons nu weer brengen en gaan we eindelijk vervoeren met drones?

In deze aflevering zijn te gast:

  • Deborah Nas, innovatie-expert en deeltijd hoogleraar aan de TU Delft op het gebied van ‘Strategic Design for Technology-based Innovation’.
  • Stijn Goossens, redacteur van Eyeopeners en techredacteur bij BNR Nieuwsradio.

Verder hoor je de volgende experts over hun Eyeopeners:

  • Joris Koornneef (TNO) over ontwikkelingen met opslag van energie.
  • Rutger van Poppel (Battery Competence Center) over de nationale batterijstrategie van Nederland en de opkomst van batterijproductie in 2023.
  • Stephan van Vuren (Airhub) over U-Space, de nieuwe luchtverkeersleiding voor drones in Europa die eraan komt in 2023.
  • Berend van Meer (Demcon Biovitronix) over de stappen die gezet moeten worden met het testen van medicijnen middels een organ-on-a-chip.
  • Ewine van Dishoeck (Universiteit Leiden) over de nieuwe wetenschappelijke observaties van de James Webb Telescope die in 2023 gedaan zullen worden.
  • Remy Gieling (ai.nl) over de grote veranderingen met AI in 2023 en wat de Consumer Electronics Show 2023 in Las Vegas te bieden heeft dit jaar.

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.

Redactie: Stijn Goossens