FactGurus

FactGurus

Uitspraken, beloftes en voorspellingen vliegen je om de oren. In de FactGurus-podcast gaan we op zoek naar aantoonbare feiten achter een uitspraak met als doel de vraag "klopt dit wel?" te beantwoorden. Host: Frank Leeman.

Volg FactGurus via:

Afleveringen

El Niño komt niet vaker voor, ondanks beweringen van de NOS.

Een artikel dat iets meer dan een week geleden bij de NOS verscheen, met als titel "Indonesische sawa's drogen uit" bericht over de uitdagingen waarmee de rijstvelden (sawa's) in Indonesië momenteel te maken hebben vanwege aanhoudende droogte, en de daardoor tegenvallende oogstopbrengsten. Het artikel wijst voornamelijk naar het klimatologische fenomeen El Niño als de belangrijkste boosdoener achter deze situatie. De NOS rapporteert dat El Niño tegenwoordig vaker voorkomt, wat wordt toegeschreven aan klimaatverandering. In tegenstelling tot vroeger, waar El Niño eens in de 20 jaar voorkwam, gebeurt dit nu naar verluidt eens in de 6 tot 7 jaar. Dit frequenter optreden van El Niño maakt het voor boeren in Indonesië steeds uitdagender, zoals beschreven in het artikel. Echter vertelt de klimaat expert van het KNMI in deze FactGurus dat er vooralsnog juist geen verschuivingen in de frequentie van El Niño zijn, in tegenstelling tot wat de NOS beweert.

6 sep • 6 minuten

Gekrompen spoor door urine?

Anderhalve week geleden verscheen er in verschillende media, waaronder RTL en NOS, een bericht over werkzaamheden aan een treinstation in de Willemsspoortunnel tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid. De Telegraaf en RTL gebruikten opvallende koppen zoals "Station Blaak dicht om werkzaamheden, spoor gekrompen door urine". Hoewel deze kop nieuwsgierigheid wekt over het krimpen van spoorstaven door urine, bleek later in het artikel dat het ging om de dwarsliggers onder het spoor die zouden zijn gekrompen door urine. Vroeger werden de uitwerpselen van reizigers niet opgevangen in een vuilwatertank, maar vielen direct op het spoor. Dit is echter al een tijd niet meer het geval. Dit zou hebben geleid tot krimping van de dwarsliggers in de tunnel, waardoor de spoorrails dichter bij elkaar zijn komen te liggen, waardoor mogelijk de trein niet meer tussen de rails zou passen. Er is echter een overkoepelende vraag die je kan stellen bij deze berichtgeving; krimpt hout van vocht? Wat is hier aan de hand?

16 aug • 6 minuten