Vaccinatiebewijs via de huisarts?

FactGurus25 mei 20215 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Carin Littoij, huisarts en waarnemend LHV-voorzitter vertelt via telefoon aan Frank Leeman dat een huisarts hier juist geen rol in kan spelen. "We gunnen iedereen een fijne vakantiereis deze zomer, maar huisartsen kunnen geen bewijzen van vaccinatie afgeven, en ook geen gezondheidsverklaringen, dus we verzoeken mensen ook vriendelijk om daarvoor niet de huisarts te bellen, om zo de lijnen vrij te houden voor zaken waar we wel bij kunnen helpen".

Het ministerie van buitenlandse zaken liet via telefoon weten dat Frankrijk momenteel nog op oranje staat. En dat, totdat Frankrijk daadwerkelijk op geel staat, er geen adviezen zijn hoe om te gaan met het vaccinatie bewijs, en dat het best zou kunnen dat gevaccineerde mensen een negatieve test verklaring nodig zullen moeten hebben, totdat daar vanuit het ontvangende land richtlijnen over zijn.

Link

Kassa 22 mei 2021

Over Factgurus

Frank Leeman hoor je elke dinsdag vlak voor 09:00 uur. Luister live in De Ochtendspits of wanneer je wilt via bnr.nl/factgurus, Apple Podcast en Spotify of de BNR App.