The show must go on

Film & Reclame16 nov '20 13:555 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

And the winner is... John Lewis. Iedereen wacht altijd op de commercial van het Britse warenhuis, dat daardoor de lat hoog moet leggen, zegt Cusell. Intussen zijn er ook veel anderen die zichzelf ieder jaar weer weten te overtreffen. Dit jaar lag dat wat lastiger, omdat het door de coronacrisis heel moeilijk is om grote shoots te organiseren.

Lief zijn voor elkaar

Maar het is John Lewis gelukt met het thema dat we solidair moeten zijn en een beetje extra lief voor elkaar. De film begint met echte mensen, maar gaat daarna door in allerlei verschillende animatiestijlen van mensen die allemaal iets liefs doen voor elkaar. Ook heeft het warenhuis weer een opkomende Britse artiest - Celeste, in dit geval - de eer te geven om de track te maken. Toch heeft Cusell ook een minpuntje: 'Door al die verschillende animatiestijlen door elkaar heen, ontbreekt er wel een duidelijke verhaallijn van een personage waar je in wordt meegezogen. Iets wat ze juist altijd heel goed hebben gedaan'.

Coca-Cola heeft daar wel voor gekozen. De met een Oscar bekroonde regisseur Taika Waititi heeft een grote film voor de frisdrankproducent in elkaar gezet.

Amazon

Amazon kwam met een campagne onder de naam 'The show must go on'. Daarin zie je onder de muziek van Queen een balletdanseres die aan het trainen is voor een wedstrijd en dan te horen krijgt dat die door alle coronamaatregelen niet door kan gaan. Haar zusje zorgt er vervolgens voor dat de binnenplaats waar de flats op uitkijken, haar podium wordt met de hele buurt als publiek. 'Een hele mooie film'.