De vele projecten van Elon Musk

Geerten van Hooff22 okt 20215 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Tesla stuurt Elon Musk naar een top met de rijkste mensen. Niet gek, want volgens analisten zou Musk de eerste triljonair zijn. Techexpert Geerten van Hooff laat zijn licht schijnen over de kwartaalupdate van Tesla en de toekomstplannen van Musk.

'Musk is op dit moment de rijkste man ter wereld met 242 miljard dollar. Dat komt door de koers van Tesla die onlangs met drie procent steeg.' Volgens van Hooff verliep afgelopen kwartaalupdate rustiger dan normaal omdat Elon Musk niet aanwezig was. 'Hij staat erom bekend nogal wat kritiek te hebben op toezichthouders en de journalistiek. Het kan er wel eens fel aan toegaan bij die kwartaal updates.' De afwezigheid van Musk leidde wel gelijk tot speculaties dat Musk gaat terugtreden als CEO van het bedrijf zegt van Hooff. 'Het lijkt erop alsof hij Tesla wat meer met rust gaat laten.'

Andere projecten

Van Hooff vindt het moeilijk te voorspellen of Musk met nieuwe ideeën gaat komen. Wel zijn er nog bestaande projecten waar van Hooff nog veel van verwacht. 'Ze verwachten nog heel veel van SpaceX, omdat dat een bedrijf is wat heel goed is in ruimtevaartlogistiek. Ook is hij bezig met projecten zoals Starlink en The Boring Company.