#6 Kant-A: Hoe Polarsteps de wereld verovert

Goede Reispodcast17 jan 202028 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is hard gegaan met Polarsteps. En met de ‘tracklust’ van de Nederlander. Meer dan één miljoen Nederlanders gebruiken namelijk inmiddels Polarsteps, thans de populairste reis-app van ons land. De route, zeer gedetailleerd weergegeven op een fantastische kaart, laat niets aan de verbeelding over en kan gevolgd worden door het thuisfront met dank aan de GPS-functie van de smartphone. Een moderne opvolger van Waarbenjij.nu - dat trouwens nog steeds schijnt te bestaan.

Luister ook | #6 Kant-B: lekker op de tracker

We doen het al eeuwen, onze reizen vastleggen. Van scheepsdagboeken tot de dia, van camcorder tot vlogs. Maar waarom willen we dat eigenlijk? En waarom steeds gedetailleerder? Zodat het thuisfront tot op de meter kan volgen hoe we een berg in Vietnam beklimmen? En genieten we nog wel van het reizen zelf als we zo bezig zijn met het registreren?

In deze podcast geeft Koen Droste zijn kijk op onze tracklust én vertelt hij natuurlijk hoe het drie Twentenaren en één Argentijn is het gelukt om van Polarsteps zo'n succes te maken, óók over de eigen grenzen. O ja, er komt en passant ook nog een verslag langs van 15 Hollandse mannen die in Mexico door een Volkswagen Kever wilden reizen.

Méér inspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie opdoen en horen welke landen Koen nog meer graag bezoekt? En waar hij zijn passie voor duiken het beste kan uitvoeren? Luister dan ook zeker naar Kant B van deze podcast, die op 31 januari online komt! En uiteraard komt dan ook de reisanekdote weer aan bod! Heb jij in dat kader een goed verhaal dat je met ons kunt en wilt delen? Mail dan naar goedereispodcast@bnr.nl!

Vragen?

Heb je daarnaast vragen, opmerkingen of tips naar aanleiding van deze podcast? Ook daarvoor kun je mailen, of stuur een bericht via Twitter!

Project

De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn