#24: Zomervakantie 2021: kinderen en sneltest geen bezwaar?

Goede Reispodcast24 jun 202141 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De maand juni is de maand van de doorbraak. Meer en meer mensen zijn gevaccineerd. Maatregelen lopen in Nederland bijna op z’n eind, op de social distancing na.

Tegelijkertijd zien we in diverse delen van Europa de verwarring toeslaan. Wat doen we met de opkomst van nieuwe varianten? Hoe gaan we om met mensen die pas 1 prik hebben gehad? Engeland stelt versoepelingen uit, de Portugese hoofdstad Lissabon deed zelfs weer aan een vierdaagse lockdown.

Dit maakt het reizen en de vakantie voor ouders met kinderen heel ingewikkeld. Want wat doe je als je schoolgaande kinderen hebt en niet anders kan dan de zomervakantie te gebruiken voor ‘vakantie’, het woord zegt het al. Hoe ontdek je de juiste informatie? Hoe kom je erachter uit welk land je veilig kunt vertrekken mochten versoepelingen weer beperkingen worden? En tot welke leeftijd moeten je kinderen een pcr-test en reisverklaring hebben, met alle tijd, energie en kosten van dien?

Deze hele aflevering van de Goede Reispodcast staat in het teken van vakantievieren met kinderen over de grens. Er was een tijd dat je je dan druk maakte over je kofferbakruimte en plaspauzes, maar anno 2021 draait het om informatie over grensovergangen, gele boekjes en sneltesten. “In juli zullen er nog niet heel veel roadtrips door Europa gaan plaatsvinden”, zegt Looijen.

Speelbossen en Familiewandelingen

Meer weten over dit onderwerp? In de audioplayer kun je het gesprek luisteren van Tikva en Geert Jan, bijvoorbeeld om tips te krijgen over welke apps je kunt downloaden of websites die je kunt raadplegen om goed geïnformeerd op reis te gaan.

Tikva Looijen praat ook over haar nieuwste boek: Speelbossen en familiewandelingen. Meer dan 250 recreatieplekken in Nederland die Tikva en haar gezin allemaal bezocht hebben. Te bestellen als e-book of als papieren uitgave.

Met:

Tikva Looijen, eigenaar en reisblogger bij Gezinopreis.nl

Presentator:

Geert Jan Hahn

Podcastproject

De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel

E: podcast@bnr.nl