Helder! Wat is het perfecte moment om een huis te kopen?

Helder12 jul 20208 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Nu meer potentiële kopers in de wachtstand staan, is een dip in de huizenprijzen niet uitgesloten, zegt Boelhouwer. Maar met de voortdurende krapte, die door strikte stikstof- en Pfas-normen en andere belemmerende factoren voorlopig alleen maar groter zal worden, verwacht hij niet dat een structurele daling erin zit. En aangezien er geen enkele indicatie is dat de rente gaat stijgen. wat de prijzen kan drukken, is nú kopen helemaal geen gekke optie. Om de huidige toch al lage rente hoef je het ook niet te laten.

Doorstromers

Afhankelijk van je persoonlijke situatie natuurlijk: enige inkomenszekerheid is wel een vereiste, en laat juist dié in coronatijd lang niet voor iedereen te zijn weggelegd. Zeker voor doorstromers op de woningmarkt kan het dus helemaal geen kwaad om nog even de kat uit de boom te kijken. Maar dat is een luxe die niet iedereen zich kan permitteren. 'en hoe langer je wacht, hoe duurder het allemaal gaat worden. Wat we wél weten: de komende twee jaar neemt de krapte op de woningmarkt alleen maar toe.'

In deze aflevering:

Peter Boelhouwer

En Kees Dorresteijn

Twitter @keesvanderadio

Over Helder!

Iedere week beantwoordt Kees Dorresteijn op geheel eigen wijze de volgens hem belangrijkste vraag van de nieuwsweek. Heerlijk, Helder, Dorresteijn! Luister terug wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/helder/, Apple Podcast of Spotify.