Esther Vergeer, chef de mission van de paralympiërs

Hemmen26 feb '18 08:381 uur 38 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Chef de mission Esther Vergeer tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang.
Chef de mission Esther Vergeer tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. (ANP)

Jack & Frits: Gemeenteraadsverkiezingen

Nog ongeveer drie weken tot de gemeenteraadsverkiezingen. We bespreken de ontwikkelingen met Jack de Vries, voormalig spindoctor van het CDA en Frits Huffnagel, communicatiespecialist en voormalig politicus van de VVD.

Sint-Maarten

Sint-Maarten is een apart land in ons koninkrijk, in theorie gelijk aan Nederland. Maar hoe zit dat in de praktijk? We bespreken het met Gerhard Hoogers, hij is als specialist overzees staatsrecht verbonden aan de Universiteit Groningen en Sanne Rotmeijer, promoveert op de journalistieke cultuur op Sint-Maarten.

Efficiënt printen

Er wordt 1,8 miljoen geïnvesteerd in Aectuel voor het uitbreiden van de printers. De 3D-printer kan producten op maat maken. Scheelt arbeidsuren in maakproces en installatie. Ook is er volgens Vermeulen minder afval. Alles wat bij het printen overblijft kan hergebruikt worden.

Rechtszaken

We bespreken de zaak van de week met advocaat Sébas Diekstra.

De Kantine

We bespreken het nieuws van de dag. Dit keer doen we dat met Frank van Dalen, ondernemer en voorzitter van Stichting Politieke Academie en Rob Benjamens, marketeer bij Brand and Business Architects.