Dijsselbloem over de stand van Europa

Hemmen20 jun 20181 uur 32 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(Foto: EPA)

Onderzeeërs

Het moet de grootste militaire order worden na de Joint Strike Fighter. Dan gaat het over de aanschaf van nieuwe onderzeeërs. Te gast is Rob Kramer, Commandant Zeestrijdkrachten.

Tot hier en nu verder

Nederland is de afgelopen 400 jaar een van de meest succesvolle landen ter wereld. Hoe we dat kunnen blijven beschrijft journalist Cees van Lotringen in zijn boek 'Tot hier en nu verder, Nederland op de drempel van een nieuwe tijd'.

Wietexperiment

De commissie Knottnerus presenteert vanmiddag een advies over de inrichting van het wietexperiment. Het kabinet wil experimenteren met het gedoogd telen van wiet voor recreatief gebruik. En deze commissie adviseert hoe die expirimenten eruit moeten gaan zien. De Cooperatieve Legale Cannabis Coalitie wil meedoen met dit experiment als producent. Met oprichter Thomas Rau spreek ik over hoe deze markt eruit gaat zien.

Goed kijken begint met negeren

Kijken naar kunst is een kunst op zich. Want voor je het weet verzuip je erin. Kunstjournaliste Wieteke van Zeil geeft in haar boek tips om beter naar kunst te leren kijken. En de belangrijkste tip geeft ze alvast weg in de titel: 'Goed kijken begint met negeren'.