FC Emmen to the top

Hemmen22 jun 20181 uur 33 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

OPEC-top

De inzet van de OPEC-top vandaag is heel hoog. Ruzies binnen de olieproducerende landen is er altijd, maar met onrust in Venezuela, eisen van Rusland en Saoedi-Arabië en de mislukte Irandeal wordt het een spannende dag voor het oliekartel.

Erfgoed onder water

In elke oceaan ter wereld zijn er sporen van de mensheid te vinden. Met een verdrag beschermt UNSECO het zogenaamde cultureel onderwatererfgoed. Een voorbeeld van zo'n cultureel erfgoed is het VOC-schip de Rooswijk, die geborgen wordt voor de kust van Engeland.

Festivaleten

Wat eten en drinken we dit jaar op de vele zomerfestivals? Alle foodtrucks komen elk jaar samen bij de Rollende Keukens. Bij dat festival gaan undercover proevers langs bij de trucks om te kijken waar het lekkerste, vieste, of populairste eten en drinken wordt geserveerd. Te gast is directeur van de Rollende Keukens Yonina de Ruijter.

Van Goed naar Beter

We denken allemaal uniek te zijn, maar onder druk doen we vaak hetzelfde. Daarom is kunstmatige intelligentie in staat om het vluchtgedrag van criminelen te voorspellen. TNO ontwikkelde een algoritme, samen met Pandora Intelligence. Peter de Kock van Pandora schuift aan om de technologie uit te leggen.