7. Staan we op een keerpunt?

Het Nieuwe Geld11 jun 2021Seizoen 1, Aflevering 727 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het World Economic Forum pleit voor een great reset. Reinjan hoort het IMF over een nieuw Bretton Woods-moment. Ook op sociale media leest Reinjan over een compleet nieuw geldsysteem. Dit roept bij hem de vraag op of we op een keerpunt staan. Is dit inderdaad het einde van een tijdperk en is een crisis onafwendbaar?

(Ingmar Larsen)

In deze podcast hoorde je

Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische Geschiedenis

Edin Mujagic, hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Mujagic schreef verschillende boeken over macro-economie en economische geschiedenis.

Wim Boonstra, speciaal adviseur en econoom bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Dirk Bezemer, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Groningen

Lex Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de RUG en oud-directeur bij De Nederlandsche Bank.

Over Reinjan Prakke

Reinjan Prakke is de maker van deze podcast en een kind van de jaren '90. Hij is gewend aan welvaart. Hij heeft een eigen bedrijf, maar belegt niet. Totdat hij via vrienden in aanraking komt met cryptocurrencies. Dit is zijn lucky shot, denkt hij en hij belegt erin. Met succes! Euforie maakt zich van hem meester. Totdat de bubbel barst en de koers implodeert. Een groot deel van de winst is verdampt, maar hij is een fascinatie voor ons monetaire systeem rijker. Hier start zijn persoonlijke zoektocht om te ontleden hoe ons geldstelsel in elkaar steekt en welke rol bitcoin in de toekomst daarin kan spelen.

Abonneer je op Het Nieuwe Geld via bnr.nl/hetnieuwegeld, de BNR-app of waar jij je podcasts luistert.


Mede mogelijk gemaakt door