10. Wie heeft de macht over het nieuwe geld?

Het Nieuwe Geld2 jul '21 06:0034 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bovendien heeft de reis die Reinjan heeft gemaakt hem geleerd dat ons geldsysteem hoe dan ook zal veranderen. Wat zijn de kansen en de risico’s van het nieuwe geld en waar ligt de macht? Dat en meer in deze laatste aflevering van Het Nieuwe Geld.

In deze aflevering

Arnoud Boot, Hoogleraar Corporate Finance en financiële markten UvA en raadslid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

Mahir Alkaya, Tweede Kamerlid voor de SP en houdt zich als een van de weinige Kamerleden actief bezig met ons geldstelsel.

Over Reinjan Prakke

Reinjan Prakke is een kind van de jaren 90 en is gewend aan welvaart. Hij heeft een eigen bedrijf, maar belegt niet. Totdat hij via vrienden in aanraking komt met cryptocurrencies. Dit is zijn lucky shot denkt hij en hij belegt erin. Met succes! Euforie maakt zich van hem meester. Totdat de bubbel barst en de koers implodeert. Een groot deel van de winst is verdampt, maar hij is een fascinatie voor ons monetaire systeem rijker. Hier start zijn persoonlijke zoektocht te ontleden hoe ons geldstelsel in elkaar steekt en welke rol bitcoin in een de toekomst daarin kan spelen.

Abonneer je op Het Nieuwe Geld via bnr.nl/hetnieuwegeld, de BNR-app of waar jij je podcasts luistert.