HONGER! Met Daan Roosegaarde

Honger21 sep '21 07:0046 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Over deze podcast

In de podcastserie HONGER! kom koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app.

In deze aflevering

Kunstenaar, ontwerper, vernieuwer en wereldverbeteraar Daan Roosegaarde kent een paar kantelpunten in zijn leven. En dat zijn steeds die momenten dat hij iets wil en dat anderen vervolgens zeggen dat dat helemaal niet kan. Luister naar het gesprek dat hij voerde met Roelof Hemmen in de podcast HONGER!

Dat was toen hij 16 was bijvoorbeeld en toen hij kunst wilde maken, wilde reizen en wilde ontwerpen. Kan niet, zeiden ze. Later richtte hij een studio op: Kan niet, zeiden ze. En bij zijn projecten: kan niet, zeiden ze vaak. Hij doet het toch steeds. Met succes. Tegenwoordig zeggen ze overigens steeds vaker dat Daan het misschien toch wel voor elkaar krijgt. Hoewel, zijn ambities worden óók steeds groter.

Hij wil prikkelen, onze aandacht verplaatsen en ons verleiden en inspireren tot een ‘ja het kan wél’-mentaliteit. Hij noemt zichzelf graag een ‘schoonmaker’. Als in: schoonheid creëren. Schoon. Maken. In het geval van Seeing Stars: bullshit licht weghalen, opruimen. In dit geval ís is schoonheid er al, áls we maar kijken.

In HONGER vertelt hij over zijn jeugd in een christelijk gezin, over god, over denken in mogelijkheden, over het ondernemerschap en over de wereld van morgen. O ja, hij springt uit vliegtuigen om van zijn hoogtevrees af te komen en heeft onlangs een póny gekocht (‘of zeg je ponny?’).