HONGER! Met Marloes Coenen

Honger18 nov 202143 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Over deze podcast

In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app.

In deze aflevering...

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Marloes kooivechter zou worden. Ordinair gedoe vond ze dat. Maar ja, als je lange stukken naar school moet fietsen, kan een beetje les in zelfverdediging geen kwaad. Toch?

Het begon met snuffelen aan karate, via haar broer. Veertien jaar oud was ze. Toen kwam judo, waarna ze haar plek vond in de jiu jitsu. Ze bleek warempel een talentje. Ze won van dames die ouder en zwaarder waren. Toen won ze van nóg oudere en zwaardere dames. Ze won van heren. Lang verhaal kort: op haar negentiende was ze wereldkampioen.

Het bleek een rode draad in haar leven; ze ondervond aan den lijve hoe vrouwen worden onderschat en ervaarde steeds dat ze - tot haar eigen verbazing – veel sterker was dan ze dacht. Ondertussen was ze ook nog eens chronisch ziek en lange tijd wist niemand wat het was.

Op haar dertigste kwam er een soort bewustzijn. Toen zag ze hoe haar leven een soort spiritueel pad was. Zonder dat het meteen heel zweverig moet worden. Maar het was wél zo. Haar pad was een soort vrijheidsstrijd. De vrijheid om te ontdekken wie ze écht is. Zoiets.

Nu heeft ze twee boeken in de maak. Een kinderboek dat ze samen met haar partner heeft geschreven (hij maakt de illustraties). Ook komt er een boek over oude vrouwen en kruiden. Ze geeft mma-clinics waarin ze de basis bijbrengt. Ze houdt praatjes over haar pad. En ze werkt bij Spike als commentator en analist.

Uiteindelijk moet alles samenkomen in een centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Beetje mma, beetje yoga, een stiltecentrum, eten en samenkomen, dat soort dingen.


Mede mogelijk gemaakt door