HONGER! Met Micha Schneijderberg / Snorella

Honger14 dec 202140 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Micha Schneijderberg heeft een gelukkige relatie met zichzelf. Of beter: met dat ándere personage dat óók in hem huist: Snorella. Ze fungeren als ‘een totaal aanvullend stel’. Micha is een ‘dragtivist’ die opkomt voor minderheden.

Over deze podcast

In de podcastserie HONGER! komt koken, eten en praten samen. Roelof Hemmen barbecuet voor zijn gasten terwijl ze praten over honger naar het leven, over gretigheid en over wat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn. Tien gesprekken met tien inspirerende mensen. Abonneer je via bnr.nl/honger of zoek 'm op in je favoriete podcast app.

In deze aflevering...

De één verdient het geld, de ander geeft ’t uit. De één koopt de kleren, de ander draagt ze. De één bedenkt de plannen en de ander voert ze uit. Ze slokken allebei zo ongeveer de helft van de tijd op. Aan het eind van de dag stapt hij zijn bed in als Micha, dat wel.

Met zijn kunstproject Kings & Queens, dat hij opzette met fotograaf Léon Hendrickx, reist hij de wereld over. Het zijn fotomontages waarop mannen én hun vrouwelijke alter ego samen te zien zijn. Dus Snorella op schoot bij Micha.

Activisme zit in zijn hart. Als buitenbeentje weet hij hoe het voelt om gepest te worden. Sterker nog, hij is een paar keer goed in elkaar gemept. “Hoort gewoon bij het leven als je bij een minderheid hoort zoals ik.” Gestoord eigenlijk. Je kan je aanpassen en jezelf onzichtbaar maken of gaan staan voor wie je bent. Dat laatste is waar Micha/ Snorella voor koos.

En laten we wel wezen: iedereen heeft toch kanten die hij of zij een beetje verborgen houdt? Zelf heeft Micha nooit geworsteld met zijn identiteit; zijn ouders waren heel tolerant. Ze dachten al vroeg dat de kleine Micha balletdanser zou worden. Of acteur. Of homo. Hij bleek het allemaal te zijn.

Micha vertelt openhartig over het pad dat hij bewandelt. Over de psychiatrische problemen van zijn vader waar hij als tiener mee te maken kreeg. Over het geweld waar je als non-conformist mee te maken krijgt. Of de pijn van verloren liefdes. Over het ontstaan van Snorella, de toiletjuffrouw. En over zijn missie om andere mensen te helpen zichzelf te ontplooien.


Mede mogelijk gemaakt door