In Bedrijf Blijven | Water bij de wijn, boter bij de vis

In Bedrijf Blijven18 mrt 20204 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Elise Moeskops is eigenaar van Lastage en Lazuur, twee restaurants in Amsterdam. Ze gaat nu maar eten bezorgen, al verwacht ze daar niet al te veel van. Maar ze werkt ook aan andere nieuwe plannen. 'Toen wij zondag niet open konden, was het eerste wat ik dacht: nu gaat iedereen zich vervelen, in welke context ga je nu nog gezellig een borrel drinken? Wijn proeven is een mooi excuus om toch gewoon nog die borrel te drinken en een beetje gezellig te zijn, maar ik kan ook niet vijftien man in een lokaaltje zetten, dus dan maar online.'

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Zolang dát nog gaat biedt Moeskops zowel de optie 'alleen theorie' als de optie proefpakketje' aan. 'Dan ga ik een paar thema's doen: morgen port, vrijdagavond Spanje en zondagmiddag een frisse Riesling. Ik ben nu een beetje aan het nadenken over goede tijdstippen en momenten, maar het is kennelijk een goed uitgangspunt. Zo blijf ik bezig en hou ik zelf ook een beetje contact met de mensen.'

Dossier | Coronavirus

Hoe blijf je in bedrijf? Welke oplossingen en soms ook kansen zien ondernemers? Voor meer ondernemersverhalen: BNR in Bedrijf, met Maarten Bouwhuis. Elke woensdag om 15:30 uur en altijd on demand.