In Bedrijf Blijven | Transportsector slaat handen ineen

In Bedrijf Blijven23 mrt 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Lees ook | Liveblog Coronavirus

De transportsector wordt nu al hard geraakt, met name door de sluiting van de grenzen. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft niet voor niets het initiatief genomen voor de website stlwerkt.nl, een samenwerkingsverband van onder meer TLN en evofenedex. Doel is om ondernemers in de transport en logistiek aan elkaar te koppelen en zo onderling werk uit te wisselen, mensen aan het werk te houden én bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus.

Revisie

Peter Schoenmaker, operationeel directeur bij het Apeldoornse transportbedrijf Albert van der Scheur, heeft zich ook aangesloten bij het initiatief. 'Op de korte termijn is er een stuk minder werk. Voordeel is dat machines niet bederven, dus uiteindelijk komen die grote projecten alsnog. We proberen nu kleine projecten naar voren te halen, in goed overleg met vaste klanten. Die hebben het nu ook rustiger, waardoor er meer ruimte ligt om bijvoorbeeld revisiewerk te doen.'

Dossier | Coronavirus

Hoe blijf je in bedrijf? Welke oplossingen en soms ook kansen zien ondernemers? Voor meer ondernemersverhalen: BNR in Bedrijf, met Maarten Bouwhuis. Elke woensdag om 15:30 uur en altijd on demand.