In de Middag | 6 mei

In de Middag6 mei 20212 uren 21 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

'Ik heb tien jaar lang geprobeerd de groep oudere kiezers een stem te geven. Als je ziet waar dat nu in eindigt, doet mij dat heel veel pijn', verzucht Krol. 'Het is jammer, want ouderen hebben hun stem in de Tweede Kamer heel hard nodig', aldus de oud-partijleider.

Meer nieuws uit In de Middag:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel keert zich tegen het plan van de Verenigde Staten om patenten van coronavaccins vrij te geven. Dat zei een woordvoerster van de regeringsleider. De stap zorgt volgens haar voor 'ernstige complicaties' bij de productie van vaccins.

Duurzaamheidsbeweging Urgenda kreeg in december 2019 gelijk in een klimaat-rechtszaak tegen de staat. De Hoge Raad oordeelde toen dat de staat verplicht is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, maakt de balans op.

Zalando moet na één kwartaal de groeiverwachtingen alweer naar boven bijstellen. Waar de Duitse webwinkel eerst nog een omzetgroei van 24 tot 29 procent verwachtte, deze nu uit van 26 tot 31 procent. Dit zou neerkomen op maar liefst 10 miljard extra omzet.

Over In de Middag

In BNR In de Middag praten Roos Abelman en Donatello Piras je bij over het nieuws van de dag. Luister van maandag t/m donderdag om 16:00 naar BNR Nieuwsradio, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/in-de-middag, Apple Podcast of Spotify.