In de Middag | 18 mei

In de Middag18 mei 20212 uren 19 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Of het ook werkelijk zover komt dat er een nieuw kabinet komt voor de zomer, is nog maar de vraag.

Meer nieuws uit In de Middag

De EU-landen en het Europees Parlement willen mensen die minimaal één coronaprik hebben gehad, rond laten reizen door Europa deze zomer. Eén prik met een coronavaccin is straks genoeg om de coronapas te krijgen die het reizen in de Europese Unie gemakkelijker moet maken.

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal coronapatiënten op de intensive cares is flink afgenomen. Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 35 afgenomen, van 681 tot 646. De cijfers zijn positief, maar de ziekenhuizen bereiden zich al voor op een coronagolf in het najaar.

De Europese Commissie komt nog dit jaar met een wetsvoorstel om misbruik van brievenbusfirma's aan te pakken. Deze 'lege huls'-ondernemingen, waarvan er veel in Nederland actief zijn, gebruiken zo'n constructie vaak om belasting te ontwijken.

Over In de Middag

In BNR In de Middag praten Roos Abelman en Donatello Piras je bij over het nieuws van de dag. Luister van maandag t/m donderdag om 16:00 naar BNR Nieuwsradio, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/in-de-middag, Apple Podcast of Spotify.