Obama waarschuwde Zuckerberg over nepnieuws

Tech Update25 sep 20174 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(AFP)

Volgens de Washington Post troffen de twee elkaar tijdens een bijeenkomst van wereldleiders in Peru vlak na de presidentsverkiezingen van vorig jaar. Nadat Trump verkozen werd, laaide de discussie op over de invloed van nepnieuws op de verkiezingen. Zuckerberg zei toen dat hij het een bizar idee vond dat nepnieuws op Facebook invloed zou hebben gehad.

Zuckerberg erkende het probleem

Na die opmerking besloot Obama hem aan zijn grijze shirt te trekken. Volgens de oud-president zouden de problemen rondom nepnieuws alleen maar erger worden bij volgende verkiezingen. Zuckerberg erkende het probleem tegenover hem, maar zei wel dat nepnieuws niet wijdverspreid was op zijn platform en dat het lastig op te lossen was.

Volgens de Washington Post had Facebook in juni 2016 wel de FBI ingeschakeld omdat ze het vermoeden hadden van Russische inmenging op het platform. In de maanden die volgden wisten beide partijen niet goed samen te werken om het probleem op te lossen. Inmiddels heeft Facebook meerdere maatregelen getroffen om nepnieuws tegen te gaan. Daarnaast heeft het platform begin deze maand gezegd dat er drieduizend advertenties geplaatst zijn door Russen tijdens de Amerikaanse verkiezingen.


Mede mogelijk gemaakt door