Techondernemers domineren in Forbes-lijst

Tech Update18 okt 20174 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Mark Zuckerberg en Bill Gates
Mark Zuckerberg en Bill Gates (Foto: Youtube)

De nummer één van de lijst is, net als de afgelopen 24 jaar, Bill Gates. Met zijn 89 miljard dollar heeft hij net iets meer dan de $81,5 miljard van Amazon-oprichter Jeff Bezos. Die is wel in het afgelopen jaar een forse 14,5 miljard dollar meer waard geworden. Plek drie is voor de enige 'niet-techie' in de top vijf: Warren Buffet ($78 miljard).

Mark Zuckerberg ($71 miljard) bezet de vierde plek en is de snelst groeiende in de volledige lijst. Hij is in een jaar tijd 15,5 miljard dollar rijker geworden. De top-vijf wordt gecompleteerd met Oracle-oprichter Larry Ellison ($59 miljard).

Naast de techtoppers bovenaan de lijst staan er verderop andere bekende koppen uit Silicon Valley. Google-oprichters Larry Page ($44,6 miljard) en Sergey Brin ($43,3 miljard) staan op plek negen en tien. Voormalig Microsoft-directeur Steve Ballmer ($33,6 miljard) staat op plek 15 en Michael Dell ($23,2 miljard) van het gelijknamige computerbedrijf haalt de top twintig net met een negentiende plek.

De oprichter van Snapchat, Evan Spiegel, is met zijn 27 jaar de jongste persoon in de lijst. Hij staat op plek 248 met een vermogen van 3,1 miljard dollar. De oprichter van Netflix, Reed Hastings, ($2,2 miljard) is nieuw in de lijst en komt binnen op plek 359. Helaas voor Facebook-COO Sheryl Sandberg heeft zij de lijst niet gehaald met haar 'schamele' $1,6 miljard.

De techsector is met 59 namen in de lijst niet de hofleverancier: dat is de financiële sector met 91.


Mede mogelijk gemaakt door