Google blokkeert YouTube voor sommige Amazon-apparaten

Tech Update6 dec 20175 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Amazon Echo Show, de slimme speaker met scherm.
Amazon Echo Show, de slimme speaker met scherm. (Hollandse Hoogte)

YouTube is geblokkeerd voor gebruikers van de Amazon Echo Show, de slimme speaker met scherm. Vanaf 1 januari kunnen ook bezitters van Amazons tv-kastje Fire TV niet meer bij de videodienst.

Volgens Google doet Amazon stom doordat het bedrijf de producten van Google - zoals de Chromecast en Google Home - niet wil verkopen. Ook is Google niet blij omdat Amazon videodienst Prime Video niet beschikbaar stelt voor gebruikers van de Google Chromecast. Bovendien is Amazon recentelijk gestopt met het verkopen van sommige Nest-producten, wat ook een merk uit de Google-stal is.

Google maakt de consument met de YouTube-blokkade nu de dupe van de ruzie, op weinig subtiele wijze. Volgens Amazon schept Google een 'teleurstellend precedent' door YouTube te blokkeren. De houding van Amazon is wellicht ook kinderachtig te noemen. Waarom verkoopt het bedrijf de producten van Google niet? Misschien kan Amazon beter focussen op het maken van goede producten, uiteindelijk bepaalt de consument zelf wel welk product hij of zij wil kopen.

Het wordt er voor de gebruiker niet duidelijker op: met sommige Google- en Apple-producten kan je wél op YouTube, maar niet op Prime Video. Met sommige Amazon-producten kan je daarentegen weer wél Prime Video bekijken, maar weer níet YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door