Plantronics Voyager 8200 UC

Tech Update15 dec 20175 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Plantronics)

De draadloze hoofdtelefoon richt zich eigenlijk niet op muziek, maar eerder op professionals die - vanwege hun werk - de hele dag in conference calls zitten en andere belangrijke telefoontjes voeren.

Na drie uur laden gaat de hoofdtelefoon ongeveer 25 uur mee. Ik heb er een week mee gewerkt zonder 'm tussentijds te hoeven laden, dat is erg fijn. Ook werkt de verbinding via bluetooth goed, da's ook wel eens anders. Een nadeel is wel dat je slechts twee apparaten kunt verbinden met de hoofdtelefoon, die vervolgens ook enkel die twee laatste apparaten onthoudt. Die kan je dan wel tegelijk gebruiken, maar eigenlijk zou ik vier apparaten (van thuis én op het werk) willen koppelen.

De hoofdtelefoon biedt twee niveaus ruisonderdrukking aan. Dat werkt in drukke ruimtes erg prettig, het maakt je omgevingsgeluids minder 'zwaar' en aanwezig.

Als je muziek afspeelt, pauzeert de hoofdtelefoon automatisch als je hem van je hoofd haalt. Ook kan je met de bediening je slimme assistent, bijvoorbeeld Google Assistant of Apples Siri oproepen. De bediening werkt via verschillende knoppen op de zijkant het apparaat, dat went vrij snel.

Bellen

Plantronics richt zich met dit product dus op zakelijke gebruikers, mensen die veel bellen. In de schelpen van de hoofdtelefoon zitten naast de speakers óók microfoontjes. Het is dus geen klassieke headset (met extern microfoontje), maar een alles-in-één, in die ene hoofdtelefoon.

Dat bellen werkt goed, ook in drukke ruimtes, mijn gesprekspartners konden mij goed verstaan. Het levert wel een sociale 'issue' op: collega's verwachten niet dat je aan het bellen bent als je enkel een hoofdtelefoon op hebt (zonder verder microfoontje). Da's even wennen.

Ook op straat ziet het er raar uit, als je aan het bellen bent. Het lijkt namelijk alsof je in het luchtledige aan het praten bent, andere voetgangers kijken je aan alsof je gek geworden bent.

Over lopen gesproken: als je de hoofdtelefoon ophebt en je loopt over straat, 'hoor' je de stappen die je zet continu een beetje doordreunen, dat is niet ideaal.

Lees onder het filmpje het oordeel

Hebben?

De hoofdtelefoon werkt goed, zowel voor het luisteren naar muziek als voor bellen, het is een prettige generalist.

Hij's niet goedkoop, 350 euro, maar van een goede hoofdtelefoon heb je - als het goed is - jaren plezier, dus dat maakt de investering wel goed. Wil ik hebben!


Mede mogelijk gemaakt door