InkCase i7 Plus, een tweede scherm voor je smartphone

Tech Update26 jan 20186 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bas van Werven op de achterkant van je telefoon, wie wil dat nou niet?
Bas van Werven op de achterkant van je telefoon, wie wil dat nou niet?

Op de InkCase kan je bijvoorbeeld afbeeldingen bekijken. De foto's naar het hoesje uploaden is wat bewerkelijk en het nut ontbreekt vooral. Waarom zou ik foto's gaan bekijken op dát scherm, terwijl je aan de andere kant een beter scherm hebt?

Ook biedt de InkCase de mogelijkheid om nieuws te lezen, echter is dat ook niet waarvoor je dit product koopt. Dé toepassing waarvoor je dit hoesje gebruikt, is natuurlijk boeken lezen.

De eerste woorden van 'Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar'
De eerste woorden van 'Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar'

Je kunt een boek natuurlijk ook lezen op je 'gewone' smartphonescherm, maar dan word je continu gestoord door meldingen, loopt je batterij snel leeg en het is geen ideaal leesscherm. De InkCase lost dat probleem op.

Ook kan het hoesje aardige widgets tonen als je even geen boek leest. Zo is er bijvoorbeeld een klok met de actuele tijd, dat ziet er best chic uit. Wat wel jammer is, is dat je die widgets niet heel erg kunt aanpassen of personaliseren. Ook knippert het scherm bij verversen, wat niet ideaal is.

Niet perfect

De InkCase is zeker niet perfect: de app werkt niet mega-soepel en -snel, boeken en foto's uploaden is wat bewerkelijk. En, vooral belangrijk: het scherm is kwetsbaar en breekt heel makkelijk als je het hoesje van je telefoon wilt halen. Daar is voorzichtigheid geboden!

Echter, op deze wijze een boekje lezen werkt wel erg prettig. Het is rustgevend, je hebt geen extra device meer nodig, de batterij gaat lekker lang mee en ook de 'klok-screensaver' is een leuke gimmick.

Hebben?

De InkCase i7 Plus kost omgerekend 95 euro. Dat is niet goedkoop, maar ik heb ook niet het idee dat hiermee enorm het vel over de oren wordt gehaald.

Boekjes lezen in de trein op de 'achterkant' van mijn telefoon, ik zie het wel zitten! Wil ik hebben!


Mede mogelijk gemaakt door