Mobiele projector Sony MP-CD1

Tech Update23 mrt 20185 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Sony)

De MP-CD1 start razendsnel op en is dan direct good to go. Het apparaat heeft geen eindeloze hoeveelheid knopjes en menuutjes, wat best verfrissend is.

De projectie wordt automatisch aangepast aan het oppervlakte waarop je projecteert en corrigeert ook zelf voor bijvoorbeeld de hoek (het keystone-effect), kleur en helderheid. De projector biedt een beeldformaat van maximaal 120 inch bij een projectieafstand van ongeveer 3,5 meter. Goed genoeg om een presentatie te geven in een vergaderzaaltje. Ook in verlichte ruimtes is het beeld van de projector goed te zien.

De facto draadloos

Met een HDMI- of HML-adapter kan je allerlei soorten apparaten verbinden, zoals laptops, spelcomputers of de Google Chromecast. De projector levert ook de stroom voor apparaten zoals de Chromecast.

Met een Chromecast aangesloten is de MP-CD1 de facto draadloos. Jammer dat de projecter niet écht draadloos is en je direct naar de projector kunt streamen, maar dat is qua hard- en software waarschijnlijk niet haalbaar.

Statiefje

Om de mobiele projector goed af te kunnen richten, heb je in veel gevallen een statiefje nodig. Die wordt niet bijgeleverd en zal je dus zelf moeten kopen.

Vanaf april is de MP-CD1 te koop voor 400 euro. Het zal - voor professionele gebruikers - geen vervanger voor een échte beamer zijn, denk ik, maar het is meer een apparaatje voor erbij.

Stel: je bent vertegenwoordiger, veel op reis, dan wil je dit product gewoon in je tas hebben zitten, zodat je overal een overtuigende presentatie kunt geven.

Als presenteren je core business is, dan is 'wil ik hebben' zeker van toepassing!


Mede mogelijk gemaakt door